fredag 6 februari 2009

Malaysisk nudelsoppa



Det här är ett sånt där klassiskt recept som vi återkommer till ofta. Lättlagat och fantastiskt gott. Även detta är ett viktväktarrecept. Jag har aldrig varit medlem i viktväktarna, känner mig inte alls bekväm i något evigt räknande av vare sig kalorier eller points. Tror att fysisk aktivitet och sunt förnuft (ät lite av allt och unna sig ibland) är det bästa. Däremot äger jag en del av viktväktarnas kokböcker och tycker att maten är både god och hälsosam.

5-6 portioner
250 g risnudlar
8 schalottenlökar, skivade (eller purjolök)
4 tsk hackat citrongräs, från burk
4 tsk finriven färsk ingefära
4 dl kokosmjölk med låg fetthalt
4 dl vatten + 1 grönsaksbuljongtärning (kan behövas spädas med mer vatten)
6 tsk röd currypasta
2 msk thailändsk fisksås
300-450 g skalade räkor, beroende på smak
1/2 -1 msk torkad koriander

1. Lägg risnudlarna i en skål. Häll på kokande vatten och låt dem stå cirka 4-5 minuter.
2. Fräs under tiden löken i lite olja i en wok eller stor kastrull. Tillsätt citrongräs, ingefära, kokosmjölk, buljong, currypasta och fisksås. Hetta upp tills det nästan kokar.
3. Blanda i räkorna och koriander och låt koka några minuter. Blanda ner de avrunna nudlarna och låt det bli varmt. Späd eventuellt med lite mer vatten för att få den mer soppliknande.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar