måndag 13 juli 2009

Vegetariska burritos



Väldigt gott recept som vi absolut kommer att göra igen! Kändes mer helg än vardag...

4 portioner
8 stora tortillabröd
1 gul lök
300 g färska champinjoner
1 vitlöksklyfta
olja till stekning
1 dl vatten
1 påse tacokryddor
1 dl crème fraiche
1 tsk salt
1/2 röd paprika
1/2 grön paprika
1 1/2 dl majskorn
1 1/2 dl kokt ris
1 burk salsa eller tomatsås
1 dl riven ost

Sätt ugnen på 175°. Lägg bröden på varandra och täck med aluminiumfolie. Värm dem i ugnen i ca 10 min. För lång uppvärmning gör att bröden klibbar ihop och är svåra att sära på. Håll bröden varma inlindade i en handduk. Höj ugnsvärmen till 225°. Skala och hacka löken. Ansa och skiva champinjonerna. Skala vitlöksklyftan. Fräs lök och champinjoner i olja. Tillsätt vatten, tacokryddor och crème fraiche. Låt sjuda utan lock ca 5 min. Krydda med salt. Ansa och tärna paprikahalvorna. Tillsätt paprikan, majskornen och riset och låt allt bli genomvarmt. Fördela fyllningen på tortillabröden. Vik eller rulla ihop. Lägg rullarna i en ugnssäker form, häll över tomatsåsen och strö över riven ost. Gratinera i ugnen i ca 10 minuter.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar