måndag 29 juni 2009

Bönbiffar med salsapasta



Oj, vad goda dessa biffar blev. Klart ett av de bästa recepten på bönbiffar som jag försökt mig på. Att tillsätta salsasås till pastan var ett enkelt och smidigt sätt att piffa upp den på. Jag använde mig av blandade bönor vilket blev kanongott! Vill man ha lite mer hetta kan man tillsätta lite sambal oelek.

4 portioner
pasta för fyra personer
2 burkar (à 400 g) vita bönor (eller två förpackningar blandade bönor)
1 purjolök
1 ägg
1 msk potatismjöl
1 tsk salt
1 krm peppar
1 burk (350 g) tomatsalsa

Koka pastan. Spola hastigt av bönorna med kallt vatten och låt rinna av. Skölj och finstrimla purjolöken. Mixa bönorna i en matberedare eller med mixerstav. Tillsätt ägget och potatismjöl samt salt och peppar. Blanda i purjon. Forma till släta biffar. Stek dem i olja ca 4 minuter per sida. Låt pastan rinna av och blanda den med tomatsalsan. Servera bönbiffarna med salsapastan.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar