måndag 29 juni 2009

Choklad och hallonpaj



Den här pajen fick följa med på badutflykt i lördags och attans vad god och fräsch den kändes i den gassande solen. Den vita chokladen är pricken över iet.

Ingredienser
3 dl vetemjöl
2 msk strösocker
125 g smör
1 st ägg

Fyllning:
300 g hallon
50 g smör
3 dl kokosflingor
1 ägg
1 dl socker
75 g vit choklad

Hacka ihop mjöl, socker och smör till en grynig massa. Tillsätt ägget och arbeta snabbt ihop till en deg. Tryck ut i en pajform med hög kant, ca 20-22 cm i diameter. Nagga och ställ in den i kylen i 30 minuter. Fäst kanterna med folie och förgrädda pajskalet på 200° i ca 10 minuter. Smält smöret till fyllningen och tillsätt kokosflingorna. Vispa ägg och socker vitt. Blanda samman smörblandningen med äggblandningen. Fördela hallonen i pajskalet och häll kokosblandningen över. Grädda pajen på 200° i ca 30-35 minuter. Lägg på folie om den blir för mörk. Ta ut pajen och strö på chokladen, grovt hackad. Gratinera på 250 ° i några minuter tills chokladen smält. Smakar bra tillsammans med lite lättvispad grädde.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar