måndag 1 juni 2009

Sellerischnitzlar



För oss som inte äter fläskkött finns det andra sätt att få fram en god schnitzel - använd rotselleri! Fräscht, enkelt och riktigt gott.

4 portioner
Schnitzlarna:
ca 400 g rotselleri (ca 1 st)
5 dl grönsaksbuljong (tärning + vatten)
skal av 1 citron
1 dl hackad persilja
1 dl riven parmesanost
1/2 dl ströbröd
1 ägg
olja att steka i

Såsen:
2 dl matlagningsyoghurt
gräslök efter smak
salt och peppar

Skala sellerin och skär dem i ca 1/2 cm tjocka skivor och så att de blir lagom stora för en schnitzel. Koka dem i buljongen med det lite av citronskalet i ca 2 minuter. Ta upp och låt rinna av på lite hushållspapper. Blanda persiljan med riven citronskal, finriven ost och ströbröd på ett fat. Vispa upp äget på ett annat fat. Vänd selleriskivorna först i ägget och sedan i ströbrödsblandningen. Lägg på en skärbräda och låt torka något. Gör såsen under tiden. Hacka gräslöken och rör ner i yoghurten. Smaksätt med salt och peppar. Stek schnitzlarna i lite olja i en stekpanna cirka 4 minuter på varje sida på medelvärme. Servera med såsen, klyftpotatis och en god sallad.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar