tisdagen den 11:e augusti 2009

Indisk fiskgryta



Smakade av denna under matlagningens gång och tyckte att den var ok men när jag sedan smakade på den färdiga grytan så smakade det underbart! Riktigt gott!
4 portioner
2 vitlöksklyftor
2 gula lökar
1 msk gult senapsfrö
1 msk spiskummin
1 msk torkad koriander
4 normalstora potatisar, fast sort
5 dl grönsaksbuljong (vatten + tärning)
1 tsk socker
1 citron
2 dl kokosmjölk
1 stor knippe dill
4 tomater
350-400 g fiskfiléer (jag använde lax)

Fram med stora grytan. Hacka löken fint och vitlöken finare. Hetta upp en skvätt olja med senapsfröna tills de poppar (ha locket på!) Sänk värmen, i med lök och vitlök och stek genomskinliga. Tillsätt spiskummin och koriander och fräs ytterligare en liten stund.
Skala, tärna och tillsätt potatisen. Fräs på lite högre värme några minuter.Tillsätt buljong, socker, skalet av hela citronen och saften av halva, samt kokosmjölken. Smaka av med salt, peppar och ytterligare citronsaft. Låt koka ett tag tills potatisen börjar kännas lite klar. Skiva tomaterna fint och skär fisken i bitar. Rör ner dill och fisk, och lägg över tomatskivorna. Lägg ett lock på grytan, höj temperaturen och låt koka 3 minuter. Ta från värmen och servera.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar