söndag 24 maj 2009

Hemmagjorda Naanbröd



Till dagens indiska måltid blev det mumsiga naanbröd. Har aldrig gjort sådana förut men det visade sig vara lätt som en plätt. Och jädrar vad goda de blev! Vi gjorde 6 bröd men hade kunnat räckt med halva satsen.

Ingredienser (5-6 bröd)
1/2 påse torrjäst (12 g)
1/2 dl socker
500 g vetemjöl
75 g smält smör
1 ägg
1/2 msk salt
2 1/2 dl vatten
rapsolja att steka i

Lös upp jästen i det fingervarma vattnet. Blanda i sockret. Låt degvätskan stå tills det börjar skumma, ca 10 minuter. Blanda i resten av de torra och därefter de våta ingredienserna. Kör degen 10 minuter i matberedare eller knåda den något längre för hand. Låt jäsa övertäckt på varm plats i 25 minuter. Knåda degen ett par minuter och kavla ut till 5-6 platta brödkakor. Stek bröden i olja på hög värme, 3–5 minuter per sida. När bröden fått fin färg och puffat upp något i volym är de klara. Servera direkt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar