Pajdeg:
3 dl vetemjöl
2 msk strösocker
125 g smör
1 äggula
Fyllning:
3 ägg
2 dl strösocker
2 dl vispgrädde
2 msk vetemjöl
1 tsk vaniljsocker
rivet skal och pressad saft av 1 lime och 1 citron (vi använde en stor citron istället)
Hacka ihop mjöl, socker och smör till en grynig massa. Tillsätt äggulan och arbeta ihop till en deg. Tryck ut i en form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter. Låt vila i kylen ca 30 min. Sätt ugnen på 200°. Vispa ägg och socker pösigt. Rör i resten av ingredienserna till fyllningen. Häll i pajformen. Grädda i nedre delen av ugnen ca 30-40 min. Täck över med folie efter ett tag då kakan lätt får färg och bränns. Låt kallna. När du tar ut kakan ur ugnen så är den väldigt lös i konsistensen, detta ger sig när den stått ett tag och gärna i ett kylskåp. Kakan ska dock inte vara rinnig, då bör du nog köra den lite längre. Avnjut!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar