torsdag 26 mars 2009
Äppelvåfflor med kanelgrädde
Äppelvåfflor - ca 10-12 stycken
2 dl vetemjöl
2 dl grahamsmjöl
1 dl fiberhavregryn
7 dl mjölk
1/2 tsk salt
2 ägg
1 rivet äpple
2 msk flytande margarin
Blanda vetemjöl, grahamsmjöl, havregryn och salt i en bunke. Tillsätt hälften av mjölken och vispa till en slät smet. Vispa ner resten av mjölken, äggen och fettet. Riv äpplet och blanda ner i smeten. Hetta upp våffeljärnet och grädda våfflorna. Servera gärna med kanelgrädde (vispgrädde blandat med ganska mycket kanel) och stekta äppelbitar.
Receptet kom från början härifrån.
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar