söndag 1 mars 2009

Äpplen och smul i glas



Till fika igår blev det ett nytt recept som visade sig vara alldeles lagomt sött och gott så där en seg lördagseftermiddag efter storstädning av lägenheten.

2 portioner
2 äpplen
1/2 msk farinsocker
1/2 tsk mald kanel
1/2 tsk mald ingefära
1/2 krm mald muskotnöt
en klick smör

en klick smör
1 1/2 msk råsocker
1 dl havregryn
1/2 tsk nystött kardemumma

vaniljyoghurt (2-4 dl)

Smält lite smör i en stekpanna tills det blir ljust brunt. Tillsätt råsocker, havregryn och stött kardemumma. Låt allt bli rostat men rör om då och då så att det inte bränns. Häll över i en skål och låt svalna. Skala, kärna ur, klyfta och skär äpplena i bitar. Smält lite smör i stekpannan och stek äppelbitar, socker och kryddor tills äpplena är mjuka. Varva smulet med äpplen och vaniljyoghurt i glas och servera genast.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar