Till en bit ugnsstekt lax smakar det mumma med en fräsch och krämig citronrisotto smaksatt med persilja. Receptet plockade jag från Lina och modifierade lite efter egen smak.
4-5 portioner
1 gul lök
olivolja att steka i
4 dl avorio-/arborioris
1 1/2 grönsaksbuljongtärning
ca 1,5 liter vatten
rivet skal från 1 citron
1-1,5 msk citronsaft
4 msk hackad persilja
salt och peppar
Skala och hacka löken. Fräs den i olivolja i en kastrull eller tjockbottnad stekpanna med höga kanter. Tillsätt riset och låt fräsa med en liten stund. Smula ner buljongtärningarna och tillsätt ca 5 dl av vattnet. Låt koka under omrörning tills vätskan nästan kokat in. Späd med resten av vattnet i omgångar tills risotton är riktigt krämig. Tillsätt citronskal, citronsaft samt persilja och rör om ordentligt. Smaka av med salt och peppar. Vill man kan man antingen tillsätt lite riven parmesanost i risotton samt blanda om innan servering, riva lite över risotton eller låta bli. =)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar