onsdag 7 januari 2009

Asiatisk linssoppa

En mustig, väldigt smakrik och otroligt god soppa!

4 portioner
2 morötter
1 rödlök
1/2 purjolök
4 vitlöksklyftor
1 röd chili
1 1/2 msk riven färsk ingefära
2 limeblad
sesamolja
1 tsk mald fänkål
2 tsk mald koriander
1 burk kokosmjölk, 400 ml
1 liter vatten
2 tärningar grönsaksbuljong
1 dl röda linser
2 tsk thailändsk fisksås
2 msk pressad lime

1.Skala och riv morötterna på rivjärnets grova sida. Skiva rödlöken tunt, strimla purjolöken och hacka vitlöken. Klyv chilin på längden, ta bort kärnor och väggar och finhacka resten.
2. Fräs morötter, löksorterna, chili, ingefära och limeblad i olja några minuter utan att de tar färg.
3. Blanda i kryddorna och späd med kokosmjölk, vatten och buljongärningar. Koka upp, lägg i linserna och koka tills de är mjuka, cirka 8-10 minuter. Smaka av med fisksås och lime.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar