För att bota söndagsångesten idag bakade jag lite sött att smaska på till kvällen. Åh gudars min skymning vad gott detta var! Helt klart beroendeframkallande. Även gott att rosta lite i en torr stekpanna och sen servera med vaniljglass.
1 limpa/1 kaka
150 g mjukt margarin
1 dl socker
2 dl florsocker
4 mogna bananer
2 ägg
3 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1/2 tsk malen kanel
1/2 tsk malen ingefära
1 nypa salt
75 g pecannötter
Sätt ugnen på 175 grader. Vispa margarin, socker och florsocker krämigt. Mixa bananerna till en pure och rör ner i smeten, tillsätt äggen. Blanda ihop de torra ingredienserna och pecannötterna (spar några att strö över kakan) i en separat bunke och vänd försiktigt ner blandningen i banansmeten. Fyll en smord och bröad avlång kakform med smet och grädda i mitten av ugnen i cirka 40-50 minuter. Prova med en sticka, den ska inte vara kladdig.
söndag 25 januari 2009
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar