söndag 25 januari 2009

Pecan banana bread

För att bota söndagsångesten idag bakade jag lite sött att smaska på till kvällen. Åh gudars min skymning vad gott detta var! Helt klart beroendeframkallande. Även gott att rosta lite i en torr stekpanna och sen servera med vaniljglass.



1 limpa/1 kaka
150 g mjukt margarin
1 dl socker
2 dl florsocker
4 mogna bananer
2 ägg
3 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1/2 tsk malen kanel
1/2 tsk malen ingefära
1 nypa salt
75 g pecannötter

Sätt ugnen på 175 grader. Vispa margarin, socker och florsocker krämigt. Mixa bananerna till en pure och rör ner i smeten, tillsätt äggen. Blanda ihop de torra ingredienserna och pecannötterna (spar några att strö över kakan) i en separat bunke och vänd försiktigt ner blandningen i banansmeten. Fyll en smord och bröad avlång kakform med smet och grädda i mitten av ugnen i cirka 40-50 minuter. Prova med en sticka, den ska inte vara kladdig.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar