lördag 10 januari 2009

Varm hönökaketårta



Såg ett recept på sån här varm smörgåstårta på hönökaka på Matplatsen och tyckte det såg så gott ut. Använde samma recept men bytte ut bacon mot kikärtor istället. Resultatet blev väldigt gott och det gick så fort att göra! Kommer absolut att göra detta igen.

4 portioner
1 pkt hönökaka, 4 halvmånar
1 burk kikärtor, 400 g
2 dl creme fraiche (inte lätt)
1 dl grädde
2 gula lökar
100 g färska champinjoner
salt och peppar
riven ost
körsbärstomater

Fräs hackad lök, skivade champinjoner och sköljda kikärtor i en stekpanna. Tillsätt creme fraiche och grädde och låt puttra en stund tills det tjocknar. Smaka av med salt och peppar. Lägg en halvmåna bröd på en plåt med bakplåtspapper ovanpå. Bred 1/3 av röran på brödet. Fortsätt så och avsluta med det fjärde brödet som lock. Skiva tomaterna och lägg överst, strö över rikligt med riven ost. In i ugnen cirka 15 minuter tills osten smält och den fått lite färg.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar