onsdag 28 januari 2009

Nasi Goreng

Till middag idag vankades det lite asiatisk mat - nämligen den välkända indonesiska maträtten Nasi Goreng. Denna blev mycket god och lite spicy, precis som det ska vara!



4 portioner
1 gul lök
2 st vitlöksklyftor
3 dl långkornigt ris
2 tsk stark curry
6 dl grönsaksbuljong
1 klyfta vitkål, cirka 450 g
salt och peppar
300 g räkor med skal
2 st ägg
2 msk vatten
sambal oelek efter smak

Skala och skiva lök och vitlök. Fräs lök, vitlök och ris i lite olja i en traktörpanna. Tillsätt curryn och låt fräsa en stund ytterligare. Häll över buljong och låt koka cirka 20 minuter.

Strimla vitkålen och stek i en stekpanna. Krydda med salt och peppar. Låt vitkålen koka med riset de sista 5 minuterna. Skala räkorna.

Vispa ihop ägg, vatten och salt. Grädda en omelett i en stekpanna. Skär omeletten i bitar och blanda ner tillsammans med räkorna i riset.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar