Oj, vad detta var gott och otroligt enkelt och snabbt att göra! Kommer nog att bli en vardagsklassiker hemma hos oss framöver. Dessutom är det i grunden ett gammalt viktväktarrecept, dock något modifierat, men i huvudsak rätt så nyttigt.
4 portioner
4 st paprikor av valfri färg, delade på längden och urkärnade
olja
8 msk couscous
2 dl varm grönsaksbuljong
1 purjolök
50 g pinjenötter
16 körsbärstomater, delade på fyra delar
2 msk hackad persilja
150 g fetaost, tärnad
salt och peppar
6 soltorkade tomater, skuren i små bitar
1. Värm ugnen till 200 grader. Lägg paprikorna i en ugnssäker form med snittytan uppåt och pensla eller spraya på lite olja. Rosta i ugnen cirka 20 minuter.
2. Lägg couscousen i en skål och häll över den varma buljongen. Låt stå och svälla cirka 5 minuter.
3. Hetta upp en stekpanna med lite olja i. Fräs purjolöken och pinjenötterna några minuter tills de fått lite färg. Rör ner i couscousen och tillsätt resten av ingredienserna. Salta och peppra ordentligt.
4. Fyll paprikorna med couscousblandningen och ställ tillbaka i ugnen cirka 10 minuter.
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar