tisdag 27 januari 2009

Fylld paprika

Oj, vad detta var gott och otroligt enkelt och snabbt att göra! Kommer nog att bli en vardagsklassiker hemma hos oss framöver. Dessutom är det i grunden ett gammalt viktväktarrecept, dock något modifierat, men i huvudsak rätt så nyttigt.



4 portioner
4 st paprikor av valfri färg, delade på längden och urkärnade
olja
8 msk couscous
2 dl varm grönsaksbuljong
1 purjolök
50 g pinjenötter
16 körsbärstomater, delade på fyra delar
2 msk hackad persilja
150 g fetaost, tärnad
salt och peppar
6 soltorkade tomater, skuren i små bitar

1. Värm ugnen till 200 grader. Lägg paprikorna i en ugnssäker form med snittytan uppåt och pensla eller spraya på lite olja. Rosta i ugnen cirka 20 minuter.
2. Lägg couscousen i en skål och häll över den varma buljongen. Låt stå och svälla cirka 5 minuter.
3. Hetta upp en stekpanna med lite olja i. Fräs purjolöken och pinjenötterna några minuter tills de fått lite färg. Rör ner i couscousen och tillsätt resten av ingredienserna. Salta och peppra ordentligt.
4. Fyll paprikorna med couscousblandningen och ställ tillbaka i ugnen cirka 10 minuter.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar